Неозаглавен (912 × 513 пиксела) (9).png
Съвети

3 бързи и здравословни рецепти за вечеря

Всяка вечер се чудим кое по-напред да свършим - да сготвим ли, да обърнем внимание на семейството, да спортуваме или да си починем. Обикновено до последното не успяваме да стигнем. Поради тази причина в днешната статия на Fitnessmania решихме да съберем 3 бързи и здравословни рецепти, с които хем да спестите време от приготвянето на вечерята, хем да сте спокойни, че всички се храните здравословно.

Лазаня от тиквички

здравословни рецепти за вечеря, диетични рецепти за вечеря, здравословни рецепти

Разбира се, класическата лазаня е вкусна. Понякога обаче ни се иска нещо по нисковъглехидратно.

Тази лазаня от тиквички е идеалният начин да облекчите класическото ястие за лятото.

Необходими продукти:

● 2 ч.ч. рикота

● 1 с.л. прясно настърган пармезан, плюс още за поръсване

● 2 големи яйца

● кошерна сол

● прясно смлян черен пипер

● 1 1/2 ч.ч. сос маринара

● 3 големи тиквички, нарязани на широки ивици с помощта на белачка и отцедени върху хартиена кърпи

● 3 ч.ч. настъргана моцарела

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180°С. В малка купа разбъркайте рикотата, пармезана и яйцата и подправете сместа със сол и черен пипер.

  2. Разпределете тънък слой маринара в тавичка за печене. Покрийте с 2 слоя тиквички, една трета от сместа с рикота и една трета от моцарелата. Разпределете около 1/3 чаша маринара върху моцарелата. Повторете напластяването още два пъти.

  3. За горната част наредете тиквичките една до друга по диагонал в тавата за печене, за да се получи решетка. Повдигнете долната половина от лентичките и поставете останалите лентички от тиквички по диагонал. Повтаряйте до напълване.

  4. Поръсете с още пармезан и подправете със сол и черен пипер.

  5. Печете, докато се разтопи и тиквичките се сготвят, около 30 минути.

  6. Оставете да почине за 10 минути, преди да го нарежете.

Печено пиле с масло

здравословни рецепти за вечеря, диетични рецепти за вечеря, здравословни рецепти

Печеното пиле е идеално за вечеря, особено когато се готви само. Подправете добре пилето, намажете го с масло и добавете каквито зеленчуци имате под ръка. По този начин приготвено може да имате вечеря и за следващия ден.

Необходими продукти:

● 1 цяло пиле

● кошерна сол

● черен пипер

● 450 гр. бейби картофи, разрязани наполовина

● 1 голяма глава броколи, нарязана на розички

● 1 голям червен лук, нарязан на филийки

● 2 ч.ч. чери домати

● 2 с.л. зехтин екстра върджин

● щипка червен пипер

● 4 с.л. разтопено масло

● 3 скилидки чесън, смлени

● 1 ч.л. италиански подправки

● спанак, за сервиране

● 1/4 ч.ч. тънко нарязан босилек

Начин на приготвяне:

  1. Поставете голяма тава във фурната и я загрейте до 220°С. Подсушете пилето с хартиени кърпи и подправете обилно със сол и черен пипер. Оставете да престои на стайна температура, докато фурната се загрява и приготвите останалите съставки.

  2. В голяма купа разбъркайте заедно картофите, броколите, червения лук, чери доматите и олиото. Подправете със сол, черен пипер и щипка червен пипер.

  3. В малка купа смесете маслото, чесъна и италианските подправки. Намажете с четка цялото пиле.

  4. Внимателно извадете тигана от фурната и поставете пилето в центъра, след което разпръснете зеленчуците наоколо. Печете, докато кожата стане хрупкава и златиста, около 1 час. Оставете да почива 15 минути.

  5. Поднесете пилето и зеленчуците върху легло от спанак. Ако желаете, залейте с малко мазнина от тавата и поръсете с босилек.

Печена сьомга

Тази здравословна печена сьомга е най-добрият начин да нахраните семейството си.

Колкото по-малко е масата на чистата тъкан, толкова по-бавен е метаболизмът, което не е идеално за намаляване на теглото.

Няма готвене в тиган - всичко се пече във фолио, което улеснява подготовката и почистването.

Вярваме, че това е най-добрата рецепта за печена сьомга, която сте опитвали някога. Поднесете я заедно с любимите си печени картофи или други зеленчуци.

Необходими продукти:

● 2 лимона, тънко нарязани

● 1 голямо филе от сьомга (около 1,400 кг)

● кошерна сол

● черен пипер

● 6 с.л. разтопено масло

● 2 с.л. мед

● 3 скилидки чесън, смлени

● 1 ч.л. мащерка

● 1 ч.л. риган

● нарязан пресен магданоз, за украса

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180°С. Поставете в голяма тава за печене фолио и го намажете със спрей за готвене. В центъра на фолиото наредете резени лимон на равно разстояние един от друг.

  2. Овкусете двете страни на сьомгата със сол и черен пипер и я поставете върху резените лимон.

  3. В малка купа разбийте маслото, меда, чесъна, мащерката и ригана. Полейте сьомгата, след което увийте сьомгата с фолиото. Печете до готовност, около 25 минути.

  4. Преди да сервирате украсете с магданоз.

Надяваме се тези рецепти да ви харесат и да спестите много време, което да прекарате заедно с любимия си човек или децата. Бон апети!

Коментари

Споделяне