Правилно хранене

3 рецепти за кето закуска

В някои сутрини се събуждате с глад за нещо сочно и много засищащо. Ако сте на кето диетата, ще харесате тези вкусни рецепти за кето закуска! Всички те са с ниско съдържание на въглехидрати и ще ви осигурят издръжливостта, от която се нуждаете за предстоящия ден. В днешната статия на Fitnessmania ще разберем кои са те!

Кето палачинки

кето закуска, кето закуска за деца, кето закуска рецепти, кето закуска с кисело мляко

Съществува мит, че когато сте на кето диета, не можете да ядете печени ястия. Време е да кажем довиждане на този мит, защото сега ще го опровергаем!

Нашата рецепта за кето закуска в случая е за вкусни палачинки, направени с бадемово брашно. Те са също толкова леки и пухкави, колкото и обикновените, които баба ни правеше, когато бяхме деца.

Вероятно вече се сещате коя е основната разлика - тези палачинки са с с ниско съдържание на въглехидрати. Тази кето закуска има само 4 нетни въглехидрати на порция. Ето кои продукти да приготвите:

  • 2 големи яйца;
  • 1 супена лъжица вода;
  • 60 грама крема сирене, на кубчета;
  • 2/3 чаша бадемово брашно;
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер;
  • 2 супени лъжици ванилов екстракт;
  • 1/2 чаена лъжичка канела;
  • Течна стевия за подслаждане.

Начин на приготвяне на кето палачинките:

  • Добавете всички съставки в блендера. Започнете с яйца и вода и крема сирене, за да не ви заседне нещо на дъното.
  • Пасирайте до гладкост, като изстържете страните, ако е необходимо. Оставете тестото да престои 2 минути.
  • Загрейте незалепващ тиган на средна температура. За всяка палачинка изсипете 3 до 4 супени лъжици тесто върху тиган.
  • След като започнете да виждате образуването на малки мехурчета, обърнете и продължете да печете, докато палачинката покафенее от всяка страна. Продължете, докато използвате цялото тесто за палачинки.
  • Сервирайте палачинки поляти с течна стевия.

Мъфини с бекон и яйца

кето закуска, кето закуска за деца, кето закуска рецепти, кето закуска с кисело мляко

Солените мъфини са страхотна кето закуска, особено когато са с ниско съдържание на въглехидрати и са пълнени с яйца, лук и бекон. Хубавото на тази рецепта е, че след като ги изпечете и изстинат, можете да приберете няколко във фризера и в натоварените делнични дни, да изваждате едно от хладилника и да го затопляте в микровълновата. Тази рецепта за кето закуска прави придържането към кето едновременно лесно и приятно.

Необходими продукти за приготвяне:

  • 12 яйца;
  • ⅓ чаша тежка сметана;
  • ½ чаена лъжичка суха горчица на прах;
  • черен пипер на вкус;
  • 2 супени лъжици пресен магданоз или пресни билки;
  • 8 резена бекон, задушен и натрошен;
  • 100 грама сирене чедър настъргано;
  • 2 глави зелен лук.

Начин на приготвяне на кето закуската:

  • Загрейте фурната до 180 градуса.
  • Комбинирайте яйцата, сметаната, сухата горчица и черния пипер в купа. Разбийте, докато се смесят добре.
  • Намаслете много добре форма за мъфини.

Разпределете сиренето, бекона и лука върху формичките и поръсете с магданоз. Изсипете яйца отгоре. Печете 20-25 минути или докато стегне.

Кето тост с авокадо

Тази кето закуска е изключително полезна за здравето на сърцето и е един чудесен начин да започнете деня. Този плод съдържа калий, фолат и витамин К. Освен това е с високо съдържание на кремообразни, вкусни мазнини. Изяжте едно за закуска и ще бъдете заредени до обяд.

Насладете се на авокадо по три различни начина с тази рецепта за кето тост с авокадо, която използва козе сирене вместо хляб.

Тези вкусни кето сандвичи са перфектната закуска или снак с ниско въглехарбири, която е пътна със здравословни мазнини, протеини и тонове аромат.

Необходими съставки за основата

  • 75 грама козе зирене.

Начин на приготвяне:

  • Загрейте малък чугунен тиган на среден огън.
  • Добавете козе сиренето в тигана и гответе по 1 минута от всяка страна, докато се затопли.
  • Извадете сиренето от тигана и го поръсете с желаните гарнитури, които са описани по-долу.

Латинско вдъхновено:

  • ¼ авокадо;
  • 1 супена лъжица чимичури;
  • 3 филийки маринован лук;
  • 1 репичка, нарязана на тънко;
  • 1 тънко нарязано халапеньо;
  • ½ супена лъжица несолено масло за пържене на яйце;
  • 1 пържено яйце.

Бекон + козе сирене:

  • ½ авокадо
  • 30 грама натрошено козе сирене;
  • 2 резена задушен бекон.
  • Всичко коз:
  • ¼ авокадо;
  • 1 чаена лъжичка всичко подправка за франзели;
  • 1 супена лъжица каперси;
  • 30 грама пушена сьомга;
  • 3 тънки резена червен лук;
  • 1 резен домат.

Коментари

Споделяне