Правилно хранене

2 кето сладкиши, от които ще си оближете пръстите

Много често хората си мислят, че приготвянето на кето сладкиши, е доста трудна задача. Винаги има страх, че няма да има толкова добър вкус, колкото традиционните им аналози, или че набавянето на нисковъглехидратни съставки може да бъде тромав процес.

Ние от Fitnessmania сме тук, за да развенчаем този мит и да Ви докажем, че нисковъглехидратните кето сладкиши МОГАТ и ЩЕ имат също толкова добър вкус, колкото всеки друг десерт, ако не и по-добър. Приятно четене!

кето сладкиши, кето сладкиши с извара, кето сладкиши с бадемово брашно, кето сладкиши варна, кето сладкиши рецепти

#1 Шоколадов кето сладкиш

кето сладкиши, кето сладкиши с извара, кето сладкиши с бадемово брашно, кето сладкиши варна, кето сладкиши рецепти

Тази кето шоколадова торта е най-добрата и лесна рецепта, която някога ще правите!

Готов за по-малко от 30 минути, този кето сладкиш е пухкав, сочен и е покрит с глазура!

Необходими съставки

  • Бадемово брашно. Задължително трябва да се използва бланширано бадемово брашно, тъй като така кето сладкишът остава по-пухкав в центъра. В противен случай десертът ще стане тежък и плътен.
  • Какао на прах. Използвайте качествено какао на прах. Ако в него има нучки, първо го пресейте. За по-богат вкус на кето десерта използвайте тъмно какао на прах.
  • Еритритол за подслаждане.
  • 1 чаена лъжица бакпулвер.
  • Щипка сол. Колкото и да звучи невероятно, солта подсилва сладостта на сладкишите.
  • Яйца. Те трябва да са със стайна температура, за да сте сигурни, че няма да охладят маслото, когато ги разбивате заедно.
  • Масло. Искате маслото да е безсолно и на стайна температура, а не разтопено!
  • Екстракт от ванилия. Задължителен за всяка добра рецепта за кето сладкиш!
  • Глазура. Какво е шоколадова торта без малко кето глазура?
  • Как да направим кето шоколадова торта
  • Честно казано това вероятно е една от най-лесните торти, които някога ще направите, независимо дали става въпрос за кето или друг сладкиш. Въпреки че глазурата не е задължителна, горещо я препоръчваме, защото изглежда адски добре и кой не обича повече шоколад?

  • Стъпка 1- Разбийте мокрите съставки на крем Започнете, като разбиете заедно яйцата, маслото и ваниловия екстракт до гладкост. Можете да ги разбиете на ръка или да използвате ръчен миксер, ако предпочитате.

  • Стъпка 2- Направете тестото за торта След това добавете сухите съставки в купата и разбъркайте, докато остане гъсто кексово тесто. Опитайте се да не прекалявате със смесването на тестото, защото понякога това може да доведе до твърде лепкава торта.
  • Стъпка 3- Изпечете тортата Подгответе две еднакви кръгли форми за печене и разпределете равномерно наполовина готовото кексово тесто. Използвайте шпатула, за да изгладите горната част.
    Печете кето блатовете за около 27-30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
  • Стъпка 4- Сглобете готовия кето сладкиш След като извадите блатовете от фурната ги оставете да изстинат върху решетка за около 30 мин. След като вече са готови, намажете обилно единия блат с глазура и поставете втория отгоре. Завършете с глазура отгоре и около външната страна. Оставете тортата да престои поне 30 минути в хладилника, преди да я нарежете и сервирате.

#2 Кето сладкиш „Червено кадифе“

Тази кето червена кадифена торта е сочна, пухкава и покрита с вкусна глазура от крема сирене! Имате нужда от 6 основни съставки, за да създадете тази впечатляваща нисковъглехидратна торта, която съдържа само 2 грама нетни въглехидрати на парче.

Съставки за кето сладкиш „Червено кадифе"

  • Бадемово брашно – Трябва да използвате бланширано бадемово брашно, а не бадемово брашно. Известно още като супер фино бадемово брашно, то помага да се запази тортата сочна и лека, без да е песъчинка.
  • 1 чаена лъжица бакпулвер – Придава на сладкиша с червено кадифе малко набъбване и пухкавост.
  • Сол – Само щипка, за да изпъкне сладостта на тортата.
  • Яйца – Яйца на стайна температура.
  • Гранулиран подсладител по избор – добър избор в случая е еритритол.
  • Екстракт от ванилия – задължителен за всяка добра рецепта за торта!
  • Кокосово масло – разтопено и охладено кокосово масло. Използвайте рафинирано кокосово масло, за да сте сигурни, че няма кокосов вкус.
  • Червен хранителен оцветител – Препоръчително е да използвате натурален червен хранителен оцветител. Придава на тортата прекрасен червен цвят.
  • Екстракт от масло – По избор, но придава по-автентичен аромат на червено кадифе.
  • Глазура с крема сирене – Класическата торта с червено кадифе трябва да има глазура с кето крема сирене.

Как да си направим кето сладкиш „Червено кадифе“ В малка купа смесете сухите съставки, след което ги оставете настрана. Добавете яйца, подсладителя, екстракт от ванилия и кокосово масло в отделна купа и разбийте заедно, до получаване на хомогенна смес.

Добавете екстракта от масло и червения хранителен оцветител и разбъркайте добре. Внимателно добавете сухите съставки и разбъркайте, докато се смесят напълно.

Прехвърлете тестото във кръгла форма за печене, предварително постлана с пергаментова хартия. Печете за 25 минути на 180 градуса. След изваждане от фурната, оставете блата да се охлади, след което го извадете от формата и го намажете с кето глазура.

Коментари

Споделяне